Eizio
Image default
Health

Wat is een psycholoog?

Een psycholoog is iemand die psychologie gestudeerd heeft. Psychologie houdt zich bezig met gedachten en gevoelens van mensen. Bij psychologie onderzoek je bij mensen waarom ze op een bepaalde manier denken en waardoor het komt dat ze op een bepaalde manier denken en reageren.
Een psycholoog onderzoekt als het ware het menselijk gedrag. Een psycholoog zoekt samen met jou naar antwoorden, door te onderzoeken waarom je op een bepaalde manier reageert.
Je kunt een psycholoog altijd alles vertellen. Een psycholoog heeft namelijk een beroepsgeheim. Dit betekent dat een psycholoog nooit iets van wat je hem of haar vertelt aan een ander mag doorvertellen. Dit mag alleen als jij de psycholoog hiervoor toestemming hebt gegeven. Meer blogs over de psycholoog lees je op de website www.gezondheistaatvoorop.nl.

Waarom naar een psycholoog gaan?

Het is helemaal niet raar om naar een psycholoog te gaan. Het kan juist enorm handig zijn. Heb je bijvoorbeeld situaties in je leven die telkens weer terugkeren en waarbij je altijd op een bepaalde manier reageert? Zit je met bepaalde dingen in je leven in een vicieuze cirkel? Heb je soms moeite om met je emoties om te gaan? Wat het ook is, als het met je gedachten, gedrag of gevoel te maken heeft, kun je altijd bij een psycholoog terecht. Een psycholoog kan enorm helpen om weer rust in je leven te krijgen. Steeds meer mensen maken gebruik van een psycholoog.

Wat kan een psycholoog voor je betekenen?

Als je als persoon uit balans bent en je weet niet meer wat je moet of misschien valt het je wel op dat je bepaalde patronen in je leven hebt, die telkens weer terugkomen en waar je maar niet uitkomt, dan is het aan te raden om eens een afspraak bij een psycholoog te maken. Bij de psycholoog kun je dan je verhaal doen en vertellen waar je mee zit. De psycholoog zal dan naar je luisteren en samen met jou naar oplossingen gaan zoeken voor het probleem. Ook kan de psycholoog door gesprekken met jou erachter komen, waar bepaald gedrag vandaan komt. Dit kan enorm verhelderend werken, zeker als je zelf door de bomen het bos niet meer ziet. Een psycholoog is er om je te helpen. Hij  of zij kan je handvatten geven om met bepaalde dingen om te gaan. Zo is het makkelijker om weer in balans te komen.

Het is helemaal niet raar om naar een psycholoog te gaan. Steeds meer mensen doen het. Dus als je last hebt van problemen of emoties, maak dan gewoon eens een afspraak met een psycholoog. Baad het niet dan schaad het niet. Het kan altijd alleen maar beter worden!

Related Posts

Dankzij kettlebells een ijzersterke core krijgen

Vermoeide uitstraling? Dit is verleden tijd met een bovenooglidcorrectie

Aantrekkingskracht hangt af van deze factoren