Wat is een goede houding?

Elke werknemer die een kantoorbaan heeft kent het wel. Het moment wanneer je veel last hebt van je rug, nek en alles wat met je houding te maken heeft. Als je heel de dag zit is het belangrijk dat je een juiste houding hebt, zodat je blessures vermijdt. Hieronder leg ik je uit hoe je dit probleem kunt voorkomen.

Verkeerde houding

Het is van groot belang dat als je een baan hebt waarbij je veel moet zitten, dat je een goede houding hebt. Je moet je bewust zijn van wat een juiste houding hebben inhoud en hoe je dit kunt toepassen. Vaak hebben mensen last van blessures door verkeerd zitten. Als je een kantoorbaan hebt, heb je vaak de neiging om snel hangend achter je bureau te gaan zitten. Als je onderuitgezakt zit, krijgt je vaak last van je rug en schouders en zul je hier sneller klachten over krijgen. Zit met een rechte rug achter je bureau en wees bewust van hoe je zit. Pas je houding aan als je verkeerd zit of vraag een betere voorziening aan je bedrijf. Een goede stoel kan al wonderen doen.

Oplossing

Veel mensen die last hebben van klachten door een verkeerde houding, gaan vaak naar de fysiotherapeut. Hij kan helpen bij het losmaken van jouw spieren, waarvan jij klachten hebt. Een stuk tape op je rug kan ook erg veel verlichting bieden en zorgen voor goede steun. Als je na een lange dag werken erg veel rugklachten hebt, kun je het beste een warm bad of een warme douche nemen. Als je een warme straal op je rug zet, zal je pijn tijdelijk afnemen. Een Infraroodlamp kan ook uitkomst bieden, door de warme straling raken je spieren soepeler. Het is gemakkelijk om dan verder te kunnen bewegen. Heb je erg veel last van je schouders? Dan is het aan te raden om een kijkje te nemen op: https://www.probrace.nl/braces/schouderbrace/

Kijk dus goed uit met je houding tijdens je werk, school of andere verrichtingen. Het goed om te weten hoe je moet zitten of hoe je moet omgaan met bepaalde houdingen.

https://www.probrace.nl/