Eizio
Image default
Health

Verzorging van vee en gewassen

In de agrarische sector heeft een ondernemer steeds te maken met levende producten. Dieren en planten die groeien zorgen voor de productie van voedsel, dat is waar een agrarisch bedrijf zijn winstgevendheid uit haalt. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de kwaliteit of groei van de gewassen en dieren. Het welzijn van de dieren, de leefomstandigheden, de grond van de gewassen en natuurverschijnselen hebben allemaal een invloed op de producten. Om winstgevendheid mogelijk te maken, moet een boer of veehouder rekening houden met die factoren en erop inspelen.

Voor vee is het welzijn van de dieren heel erg belangrijk. Gezonde koeien geven veel meer melk die ook van een betere kwaliteit is. Om dat te realiseren, zijn er innovatieve oplossingen om het welzijn van de dieren te verhogen. Een stal inrichting van Cowhouse zorgt ervoor dat de dieren geen stress krijgen doordat de inrichtingen rekening houden met de bewegingsruimte die een koe nodig heeft om te gaan liggen en weer op te staan. Dat is belangrijk tegen stress, maar ook voor een goede bloodcirculatie. Doordat ze makkelijker kunnen opstaan, gaan ze ook vaker van kant wisselen waardoor er geen doorligwonden gaan vormen.

Voor de gewassen van de boer zijn er andere belangrijke verzorgingsmaatregelen. De grond moet op de juiste manier bewerkt worden zodat er een optimale vruchtbaarheid behouden wordt. Eens de gewassen geplant zijn, zijn er ook gewasbeschermmiddelen die de boer kan gebruiken voor het bestrijden van ziekten, plagen of onkruid. Voor het vinden van de juiste preventie tegen gevaren voor de gewassen is een deskundige diagnose nodig, dat kan bij een bureau voor agrarisch advies. Zij zorgen dan voor een deskundige teeltbegeleiding zodat de gewassen in optimale omstandigheden kunnen worden geteeld. Op deze manier kan de boer ook een optimale winstgevendhied realiseren uit de teelt van zijn gewassen.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/

Related Posts

Recyclen is momenteel een groot succes

Advies op het gebied van personeelszaken.

Divers en uniek aanbod Broste servies