Eizio
Image default
Offers

Vertrouwelijke zorg bij Bloemenhove

Abortuskliniek Beahuis & Bloemenhove is in 1971 opgericht. Je kunt er terecht voor een professionele zwangerschapsafbreking. Ook wordt er voorlichting gegeven over anticonceptiemiddelen waarmee een zwangerschap voorkomen kan worden.

Het team van Bloemenhove bestaat uit vrouwelijke artsen en verpleegkundigen. Zij doen er alles aan je op je gemak te laten voelen als je aanklopt voor hulp. Als je minder dan drie dagen geleden onbeschermde seks hebt gehad, kun je naar een drogist gaan en daar een morning-afterpil kopen. Je hoeft niet naar de huisarts, want er is geen recept voor nodig. Besef wel dat een morning-afterpil niet voor 100% betrouwbaar is.

Als je langer dan een week over tijd bent, is het aan te raden een zwangerschapstest te doen. Deze testen zijn net als de morning-afterpil verkrijgbaar bij drogisterijen.. Is de uitslag onzeker, doen dan na ongeveer een week nog een test. Je bent ook welkom bij Bloemenhove waar een arts kan vaststellen of je wel of niet zwanger bent. 

Kosten abortus

Als je je zorgen maakt over mogelijke abortuskosten, volgt hier wat uitleg. In principe hoeft geen enkel meisje en geen enkele vrouw die in Nederland woont te betalen voor een abortus. Ook als je een abortuspil krijgt voorgeschreven is die gratis. Dit komt doordat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport door middel van een subsidie de kosten op zich neemt. En mocht je bezorgd zijn over je privacy, die is gewaarborgd bij Bloemenhove. De behandeling gebeurt in alle gevallen anoniem. Als jij het niet wilt, wordt niemand op de hoogte gesteld. Ook je huisarts en ziektekostenverzekeraar niet.

Ga je naar een algemeen ziekenhuis, dan ligt dat anders. Je betaalt (een deel van) de kosten door middel van je eigen risico. En in een ziekenhuis ben je niet anoniem. Hier enkele contactgegevens van Bloemenhove:

Herenweg 211-215,
2106 MJ Heemstede (bezoekadres);
Postbus 300,
2100 AH Heemstede (postadres); 
+31 (0)23 528 98 90 (telefoon); –
receptie @ bloemenhove .nl (email);
www. bloemenhove .nl (website).

 

https://www.bloemenhove.nl/