Eizio
Image default
Health

Type luchtreinigers en luchtzuiveringssystemen

In de afgelopen decennia is de ontwikkeling van nieuwe luchtzuiveringssystemen voor thuis over de hele wereld omhooggeschoten. Deze snelle periode van innovatie heeft geleid tot verschillende soorten luchtreinigers in alle vormen, maten en kleuren. Een ding blijft echter nog steeds in de voorhoede van deze producten – om u te helpen de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren. Terwijl een deel van de producten worden geclassificeerd als “luchtreinigers”, zult u merken dat elk product een combinatie van technologieën gebruikt om de lucht te reinigen en te zuiveren. Weten hoe deze technologieën werken is van cruciaal belang als u op zoek bent naar het beste luchtzuiveringssysteem voor thuisgebruik. In dit artikel laten we alle type luchtreinigers zien!

HEPA-filtratie

HEPA (High Efficiency Particulate Air) is een populaire manier om deeltjes uit de lucht te filteren. Deze technologie kan ongeveer 99,97% van de deeltjes die groter zijn dan 0,3 micron vangen, waaronder stof, pollen, virussen, schimmels en bacteriën. Het grote voordeel van HEPA luchtreinigers is dat ze geen bijproducten veroorzaken of de ozonlaag aantasten. Waaruit bestaan HEPA-filters? Ze zijn gemaakt van fijne vezelachtige materialen die herhaaldelijk op zichzelf worden gevouwen om een aantal barrières te creëren waar lucht doorheen geduwd moet worden. Naarmate de lucht erdoor wordt geduwd, stoppen de HEPA-filters en vangen alle ongezonde luchtverontreinigende stoffen op. Alleen verse lucht komt aan de andere kant naar buiten.

Negatieve Ionisatie

Negatieve ionisatie is ook een van de meest voorkomende soorten luchtreinigers en gebruikt het proces van ionenemissie om de lucht te reinigen. Deze luchtreinigers werken aan de hand van het feit dat deeltjes in de lucht ionen bevatten die positief of negatief geladen zijn. Deze apparaten kunnen magnetisch zwevende deeltjes aantrekken en uit de lucht verwijderen. Veelvoorkomende dingen die verwijderd worden zijn onder andere pollen en stof. Bij negatieve ionisatie worden de deeltjes in de lucht zwaarder en hechten zich aan oppervlakken in het hele huis. Ze doen geweldig werk bij het maskeren van vervuilde lucht, maar zullen zelden zo goed zijn in het verwijderen van vervuilende stoffen uit de lucht als een HEPA-filter. Echter, er bestaan ook combitoestellen (HEPA + negatieve ionisatie) welke het beste van beide werelden bieden!

Actieve koolstoffiltratie

Een ander type luchtfilter is de Actieve koolstoffilter. Het maakt gebruik van koolstof (ook wel houtskool genoemd) dat zeer poreus is om deeltjes uit de lucht te adsorberen. Met een hoge chemische binding en adsorptiegraad is Actieve Koolstof zeer goed in het opvangen van de dingen die HEPA slecht kan verwijderen. In het bijzonder zijn ze goed in het neutraliseren van gassen, tabaksrook, geuren en chemische emissies. Filtering is geen probleem met dit soort filters omdat ze erin slagen om alles wat vast komt te zitten volledig op te vangen. Degenen die het meest zullen profiteren van luchtreinigers met actieve koolstoffilters zijn mensen met MCS (meervoudige chemische gevoeligheid.)

Wil je nog veel meer leren over de verschillende soorten luchtzuiveringssystemen dan zijn wij er voor je. Dankzij onze site kan iedereen zijn of haar huis of flat voorzien van de meest schone lucht die er maar te vinden is. Zie het echt als een investering, het prijskaartje van heerlijke verse en propere lucht is namelijk onbetaalbaar.

Related Posts

Divers en uniek aanbod Broste servies

Permanent ontharen

Stijlvol dansen op de dansschool in Arnhem