Eizio
Image default
Health

Stress bij ondernemers

Een groot aantal ondernemers en werknemers krijgt te kampen met veel stress. Het probleem wordt steeds groter en er is steeds meer rond te doen. Stress heeft een heel negatieve invloed op de gezondheid van de ondernemers en werknemers en kan als het langdurig aanhoudt leiden tot een burn-out. Stress kan voorkomen bij werknemers van op alle werkniveau’s en binnen alle sectoren. Het percentage van mensen met stress ligt wel duidelijk hoger bij zelfstandige ondernemers.

Zelfstandige ondernemers hebben vaak meer en zwaardere verantwoordelijkheden, wat een grote risico factor is voor het ontwikkelen van stress. Een algemene oorzaak van dat probleem is dat ondernemers de neiging hebben om te veel taken zelf te willen uitvoeren. Dat kan omdat ze denken dat ze het werk beter zelf kunnen doen of omdat het te duur is om personeel aan te nemen voor die taken. Er zijn zo ondernemers die heel erg veel taken zoals de inkoop van producten, alle administratie van het personeel, de loon administratie en het contact met klanten zelf uitvoeren terwijl ze ook nog eens zoveel mogelijk willen meedraaien in de zaak. Dan is het meestal maar wachten tot de moment dat dat allemaal teveel wordt. Op zo’n moment loopt de ondernemer een groot risico op een burn-out. Het is als ondernemer dan ook belangrijk om jezelf te wapenen voor zo’n situaties.

Een grondige analyse van alle bedrijfsprocessen kan uitwijven welke en hoeveel taken er door iemand anders kunnen worden gedaan of uitbesteed kunnen worden. Andere medewerkers van de organisatie kunnen dan geleidelijk aan meer verantwoordelijkheid nemen en meer uit handen van de ondernemer nemen. Uitbesteden is een goede oplossing voor administratieve zaken. Een loonbureau kan de salarisverwerking op zich nemen zodat de werkgever zich daar geen zorgen over moet maken. Er zijn nog tal van andere bureau’s die de werkgever dagenlang werk kunnen besparen.

http://www.cbbs.nl

Related Posts

Mannensieraden de ketting

Permanente make up Amsterdam

Auto verkopen gratis?