Eizio
Image default
Health

Snurkbeugel kopen? Een goed idee!

Snurken is is een vervelend probleem voor zowel partners als snurkers zelf. Er bestaan vele remedies tegen snurken, waaronder talloze anti snurk middelen. De snurkbeugel is voor 90% van de snurkers de effectiefste oplossing tegen snurken. Wat is de snurkbeugel en waarom is dit middel zo effectief?

Werking van de snurkbeugel

Snurken wordt in de meeste gevallen veroorzaakt doordat de spieren tijdens de slaap verslappen. Dit zorgt ervoor dat de onderkaak, het zachte gehemelte en de huig naar achteren zakken. Het gevolg hiervan is dat de keelholte geblokkeerd raakt.

Deze blokkade van de luchtweg betekent dat lucht zich door een zeer nauwe opening moet persen. Dit veroorzaakt een turbulente luchtstroom en trillingen van de keelweefsels: het welbekende snurkgeluid.

De snurkbeugel pakt snurken bij de oorsprong aan. Het is een mondprothese die ervoor zorgt dat de onderkaak tijdens de slaap lichtjes naar voren blijft staan. Hierdoor blijft de luchtweg gedurende de nacht vrij. Het gevolg is dat de ademhaling probleemloos verloopt en snurken wordt voorkomen.

Wetenschappelijk bewezen

Een snurkbeugel wordt in de wetenschap een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) genoemd. De werking van een MRA is onderzocht door het National Center for Biotechnology Information (NCBI).

Zij voerden een onderzoek uit onder 134 proefpersonen. Vóór het onderzoek snurkte 96% van hen hevig. Tijdens het gebruik van de snurkbeugel was dit slechts 2%. Een vervolgonderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer een jaar na het eerste gebruik van een snurkbeugel 86% van de proefpersonen de snurkbeugel nog steeds elke nacht gebruikte.

Verschillende soorten snurkbeugels

Er zijn verschillende soorten snurkbeugels verkrijgbaar. Ten eerste bestaan er standaard beugel met een universele pasvorm. Deze snurkbeugels kun je echter beter vermijden. Ze zijn vaak niet comfortabel en de werking laat te wensen over.

Je kunt het beste kiezen voor een op maat gemaakte snurkbeugel. Helaas is het laten aanpassen van een snurkbeugel bij de tandarts zeer prijzig. Gelukkig zijn er ook zelf aanpasbare snurkbeugels te koop. Deze beugels kun je thuis op maat maken door middel van de ‘kook-en-bijt’-techniek. Je kunt een aanpasbare beugel eenvoudig online bestellen.

Als je slim bent kies je voor een webshop met een ‘niet goed, geld terug’-garantie. Dit houdt in dat je de snurkbeugel gedurende een bepaalde periode mag uitproberen. Als de snurkbeugel bij jou toch niet werkt, krijg je je geld zonder gezeur terug.

Een door klanten zeer goed beoordeelde snurkbeugel is die van Mr. Anti Snurk. De snurkbeugel kost bij hen slechts €27,95. Zij bieden tevens een proefperiode van 7 dagen.