Eizio
Image default
Health

Snel starten met valpreventie

Een gevaarlijk huis

Welke kamer zou het meest gevaarlijke zijn in het huis? De keuken, omdat hier allerlei scherpe messen zijn van verscheidene maten? De woonkamer, omdat we hier redelijk wat tijd doorbrengen of juist de slaapkamer, omdat je hier makkelijk kan vallen tijdens het omkleden of uit bed kan vallen? Het antwoord is de badkamer! hier gebeurden de meeste valpartijen met ernstige afloop per jaar (dit zijn er 108.000 per jaar). Dit is omdat over een nattig/ waterig oppervlak lopen snel fout kan gaan! Daarnaast is het bad ook een boosdoener, doordat deze (veel) hoger ligt dan de vloer is dit soms wel een klus om erin of eruit te stappen!

Het voorkomen van dit is gemakkelijk, je moet een paar dingen veranderen in je badkamer en je bent veilig! Alleen moet je dit voorafgaand doen. Door bijvoorbeeld een instap douche te nemen in plaats van een douche en bad in een. Zo zijn er allerlei maatregelen die genomen kunnen worden voor valpreventie van ouderen.

 

Drogen zonder handdoek

Wat ook in de smaak valt van vele mensen en wat door een grote groep mensen als de toekomst wordt gezien is een full body dryer, dit is een lichaamsdroger die werkt met een luchtstroom. Doormiddel van deze luchtstroom zijn handdoeken overbodig geworden, er zit dan een knopje in de douche en zodra je klaar bent met douchen en de knop hebt ingedrukt komt er lucht uit een soort koker en doormiddel van deze lucht wordt het water van je afgeblazen.

Dit was origineel voor mensen met vervelende huidziektes waardoor zij niet meer met en handdoek konden afdrogen gemaakt, maar wat blijkt, veel meer mensen vinden dit fijn, denk hierbij aan mensen die een onhandige schouder hebben die niet goed meewerkt en dat er daardoor niet volledig gedroogd kan worden door een handdoek. Dit is dus een gemak voor alle en daarom raad ik dit dan ook aan!

https://lavicta.nl/

Related Posts

FIFA 21: Franck Ribery’s New Flashback SBC

Meditation in Amersfoort? Anniek kan je helpen

Mannensieraden de ketting