Eizio
Image default
Health

Overgewicht, wat kan je er tegen doen?

Overgewicht

Je bent dik, of je hebt overgewicht. Je schaamt voor je lichaam. Je wilt wel afvallen maar je weet niet hoe. Je wilt wel gaan sporten maar wat nou als iedereen naar je kijkt en wijst. Je durft niet naar buiten te gaan terwijl je weet dat het goed voor je is. Je hebt wel goede voornemens maar je weet niet hoe je moet beginnen.

 

Je zoekt op internet naar allerlei verschillende mogelijkheden maar je ziet toch overal dat je moet sporten en anders gaan eten. Maar soms kan je wel een beetje extra hulp gebruiken door bijvoorbeeld Forskolin Forte te gaan gebruiken. wat altijd blijft staan is dat je sport en gaat bewegen. Anders eten helpt ook. Dus niet elke dag pizza’s of elk weekend de Mac. Ook niet de hele dag stil op je kamer zitten en niets doen.

 

Gewoon bewegen

 

Je hoeft niet gelijk extreem te gaan sporten. Je kan gewoon beginnen met elke dag een uurtje wandelen. Gewoon lopen. Als je dan een excuus wilt kun je ook een hond nemen. En wie weet je vind je dat ook nog eens hartstikke leuk om voor dat beestje te zorgen. Een huisdier en in dit geval een hond heeft sowieso voordelen.

 

Naast dat het hele leuke dieren zijn en dat je er aan gaat hechten heb je er een maatje voor het leven erbij. En je moet elke dag je hond uitlaten dus 3 keer per dag ga je naar buiten om de hond uit te laten en kom je sowieso aan je beweging. Dus het is niet alleen leuk maar ook nog eens gezond.

 

Je komt er ook achter dat als je meer gaat bewegen dat je je ook beter gaat voelen. En hoe beter je je voelt hoe meer je gemotiveerd raakt om echt te gaan veranderen. En als je meer gaat sporten ga je ook eens nadenken over een ander eetpatroon. Dit betekend niet dat je helemaal niets ongezond mag, maar dit houdt in dat je veel minder gaat eten.

Just do it!

 

Nu is dus het punt dat je gewoon naar buiten gaan, ook uit jezelf. Je kunt ook naar de sportschool gaan om echt af te vallen. Laat de mensen maar lachen. De meeste mensen zullen juist voor je gaan juichen omdat je probeert te veranderen. Dus neem die eerste stap en ga ervoor.

 

Want je zult erachter komen dat een gezond lichaam veel beter is en voelt voor je dan het lichaam wat je nu hebt.

 

Laten we eens een kijkje nemen welke manieren je allemaal hebt om af te vallen. Van fitness apparaten tot buitensporten tot afvalpillen tot het nemen van personal trainers. Er zijn zoveel manieren om af te vallen dat je het soms niet even weet. Maar vergeet ook niet een ander eetpatroon wat je zeker gaat helpen om af te vallen.

 

  • Bewegen. Dit spreekt voor zich

  • Sporten. Maar welke? Begin gewoon eens met fietsen, minder schadelijk voor je knieen en enkels

  • Extra motivatie? Huur een personal trainer in. Deze houden je scherp, gemotiveerd en kunnen je nog sneller helpen om je persoonlijk doelen te gaan halen.

  • Ga anders eten. Je hoeft jezelf niet te straffen met dat mag ik niet en dat mag ik ook niet maar een gezond en een gebalanceerd eetpatroon. Je hebt verschillende diëten zoals Paleo

  • Smoothies en shakes. Dit is meer voor spieropbouw en het herstellen van je spieren

 

Het moeilijkste is te beginnen. Hoe begin je namelijk? Je kan rustig beginnen met rustig wandelen of fietsen. Qua eten begin gewoon met wat broccoli, paprika, kip en rijst. Je hoeft niet elke dag te koken, hoewel het wel beter en gezonder voor je is. Als je meer variatie wilt kun je gewoon op internet zoeken naar andere recepten.

 

Als je wat geld over hebt kan je ook een personal trainer inhuren. Dit kan echt heel goed helpen om je doelen te halen en sneller resultaten te behalen. Wil je meer spieren ga krijgen? Daar kan je personal trainer ook bij helpen.

 

Al en al als je een doel voor je neemt en daar volledig voor gaat dan kan je bereiken wat je wilt.

 

Related Posts

De budget dazenval voor een paar euro en zeer effectief!

Een fijne zorgverzekering bij ZorgDirect

Clientenraden in de zorg