Eizio
Image default
Health

Oorsuizen: Dingen horen die er toch echt niet zijn

Oorsuizen: Dingen horen die er toch echt niet zijn

Tinnitus , ook wel oorsuizen genoemd, zijn erg vervelend. Ze komen helaas vaak voor bij stress symptomen. Je hebt last van oorsuizen als je dingen hoort toe er niet zijn. Dit kan een simpele suis zijn, maar het kan ook erger worden. Het erger worden moet je eigenlijk voorkomen, want het is erg vervelend om hier last van te hebben. In dit artikel zal kort worden uitgelegd wat het symptoom is en hoe het kan ontstaan. Ook zal er gesproken worden over hoe je het kan verhelpen.

 

Wat is Tinnitus?

Tinnitus Aurium is de officiële naam voor oorsuizen. Als je hier last van hebt, hoor je geluid in een ruimte waar geen geluid is. In principe is dit in de meeste gevallen niet storend. Je kunt het vergelijken met een suis die je krijgt als je van een ruimte met veel lawaai naar stille ruimte gaat. Dan suizen je oren ook altijd een beetje. Echter, als je hier regelmatig last van hebt, dan spreken we van een vervelende oorsuis. Sommige mensen hebben er zelfs onophoudelijk last van. Dan kan het ook andere factoren met zich meebrengen, zoals geprikkeld zijn of hoofdpijn hebben. Dit moet voorkomen worden.

 

Hoe ontstaat Tinnitus?

Eén van de belangrijkste oorzaken van tinnitus is stress. Stress kan zorgen voor een aantal dingen, waaronder een verhoogde bloeddruk. Soms kan dit de oorzaak zijn van oorsuizen. Omdat je bloeddruk hoger is, gaat er meer bloed en meer druk zitten bij je oren, waardoor je denkt dingen te horen die er niet zijn. Een ander verband is er tussen stress en oorsuizen doordat stress kan zorgen voor overgevoeligheid. Doordat je overgevoelig bent voor alle prikkels om je heen, kan dit ook zorgen voor oorsuizen.

 

Hoe kan je het verhelpen?

Het hangt er vanaf hoe ernstig de klachten zijn. In sommige gevallen kan het goed zijn om een arts in te schakelen, in andere gevallen is het verhelpen van stress al een goede oplossing. Afhankelijk van de situatie kun je oorsuizen verhelpen. Op internet is er ook voldoende over te vinden, dus kijk daar ook zeker eens naar.