Eizio
Image default
Health

Nachtmerries bij een burn-out

Iedereen droomt. De ene persoon droomt meer dan de ander. Als je wakker wordt tijdens een leuke droom hoop je weer verder te kunnen dromen, terwijl je bij een nachtmerrie in het zweet wakker wordt en niet verder meer wilt slapen. Waarom droom je eigenlijk? En droom je bij een burn-out erger? In dit artikel lees je meer over dromen tijdens een burn-out.

Waarom droom je eigenlijk?

Iedereen heeft een eigen theorie bij dromen. De ene wetenschaper zegt dat het een boodschap overbrengt en je diepste verlangens en geheimen laat zien. Terwijl andere wetenschappers zeggen dat dromen slechts een fysieke reactie is in de hersenen en geen functie hebben. De meest geaccepteerde theorie is dat je in je slaap verwerkt wat je overdag hebt meegemaakt. Het klinkt dan ook logisch dat je meer droomt wanneer je een burn-out hebt, want je hebt veel te verwerken. Veel mensen met een burn-out hebben het gevoel dat ze enorm veel energie hebben. Het lichaam lijkt wel een op hol geslagen paard. Wanneer mensen zich uit deze vernietigende cirkel stappen voelen zich opeens heel erg moe. Dit is niet gewenst, daarom is het belangrijk dat je je klachten moet gaan accepteren. Hier kan je natuurlijk ook over gaan dromen. Je verwerkt een zware periode uit je leven.

Nachtmerries bij een burn-out

Dromen bij een burn-out is heel normaal, zolang het maar geen stressdromen worden. Als dit het geval is, dan is de kans van een negatieve vicieuze cirkel erg groot. Je blijft dan veel te lang hangen in een burn-out. De kans op blijvende klachten vergoot je hierdoor. Wanneer je dit merkt, stap dan gelijk naar professionele hulp. Spreek het natuurlijk altijd uit naar dierbare mensen om je heen. De huisarts kan je hiervoor oefeningen bieden om een beter nachtrust te krijgen. Zoals bewegen, en hiermee bedoelen we niet intensief sporten, maar bijvoorbeeld door een stukje te wandelen. Of door ademhalingsoefeningen waarbij je de focus verlegt op iets anders dan je ademhaling. Hierdoor zal je meer gaan ontspannen, eigenlijk moet je niet meer op je ademhaling willen letten. Door de focus op iets moois te leggen, leer je je lijf weer goed ademhalen.

https://ruudmeulenberg.nl

Related Posts

FIFA 21: Franck Ribery’s New Flashback SBC

Divers en uniek aanbod Broste servies

Het metrieke stelsel