Last van pijnklachten? Probeer eens een brace of bandage

Heb je last van pijn in je knie, enkel, pols, bovenbeen, elleboog of een ander lichaamsdeel? Dan is dat natuurlijk erg vervelend en het is dan goed voor te stellen dat je de pijn zo veel mogelijk wil verlichten. Afhankelijk van de oorzaak van de pijn, zou je eens kunnen denken aan een brace, bandage of spalk. Deze geven extra steun zodat de pijn wordt onderdrukt. Dit wil niet zeggen dat de pijnklachten dan sneller verdwijnen, maar de pijn is wel aanzienlijk minder aanwezig. Heb je bijvoorbeeld je enkel verzwikt? Dan krijg je van de dokter het advies om rustig aan te doen en de enkel niet te zwaar te belasten. Toch kan je er niet aan ontkomen om te lopen en komt er dus druk op de enkel. Door een enkelbrace te dragen wordt de pijn ondersteunt en de enkel heeft meer stabiliteit.

Kniebrace

Naast de enkelbrace, is een kniebrace ook een veel gebruikte brace om de pijn te onderdrukken. Denk hierbij aan een jumpers knee, artrose (slijtage) of instabiliteiten. Dit is allemaal erg vervelend en vermoeilijkt het lopen. Door een kniebrace te dragen krijgt de knie extra steun waardoor het gemakkelijker wordt om met de knie te lopen. Afhankelijk van de oorzaak van de klachten kun je een specifieke kniebrace uitzoeken die is ontworpen voor jou pijnklacht. Heb je bijvoorbeeld last van slijtage in de knie? Dan is een kniebrace voor artrose de perfecte uitkomst voor jou.

Nog veel meer varianten

Naast de zojuist genoemde knie- en enkelbrace zijn er nog veel meer varianten verkrijgbaar. Denk aan een bekkenband, duimbrace, handbrace, korset, nekband, liesbreukband, onderbeenbrace, patella brace, polsspalk, rugbrace, sleutelbeenbrace, teenspalk, vingerbrace, voetbrace en meer. Bekijk het gehele aanbod op www.probrace.nl en vindt de ideale brace voor jouw klachten.

https://www.probrace.nl/