Eizio
Image default
Health

Kunststof spuitgieten bij HSV Technical Moulded Parts

Bij HSV Technical Moulded Parts zijn wij gespecialiseerd in kunststof spuitgieten. Wij ontwikkelen graag spuitgietproducten voor u op maat. Om te kijken of u hier baat bij heeft, kunt u gebruik maken van onze gratis Quickscan. Met de TMP Quickscan kunt u uw huidige ontwikkelingen van een product laten zien zodat wij kunnen toetsen of het concept ook haalbaar is.

Wat is kunststof spuitgieten?

Eén van de technieken waar wij bij HSV TMP gebruik van maken is kunststof spuitgieten. Nu vraagt u zich misschien af wat dit inhoudt. Dit is een techniek waarbij kunststof granulaat wordt gesmolten en daarna onder een zeer hoge druk wordt gespoten in een matrijs. Het gesmolten granulaat gaat vervolgens stollen door de koeling. Het vormdeel wordt vervolgens uitgegeven en eventueel kan het nog aangepast worden. Deze en nog vele andere technieken gebruiken wij om uw productontwerp te kunnen realiseren. Wij denken graag met u mee om het product te kunnen realiseren. Samen met u zetten wij samen onze kennis, de materialen en de technieken in om tot de productontwikkeling te kunnen komen. Wel vinden wij het belangrijk dat het gehele proces duurzaam verloopt. Daarom wordt er tijdens het proces alleen gebruik gemaakt van energie dat is opgewerkt vanuit zonnecollecteren. Ook proberen wij uitsluitend gebruik te maken van recyclingmateriaal.

Hoe gaat de productontwikkeling in zijn werk?

Door HSV TMP vroeg in het stadium bij de productontwikkeling te betrekken, kunt u profiteren van onze kennis van de materialen en de technieken. Tijdens deze ontwikkeling, onderscheiden wij vier fasen die wij doorstaan om tot de maakbaarheid van uw product te kunnen komen. De allereerste fase is de ideevorming. Hierbij gaan wij u van uw kennis van uw branche en kunt u profiteren van ons verstand van de materialen. Door deze kennis samen te brengen, kunnen er mooie ideeën ontstaan. Als wij eenmaal samen tot een idee zijn gekomen, kunnen wij door naar de tweede fase. Dit is de maakbaarheidsstudie. Hierbij maken wij gebruik van onze Quickscan om te kijken of het haalbaar is om het product te creëren. Vervolgens stappen wij in het offertestadium om de prijzen te bekijken voor de producten en waar wij eventueel productiekosten kunnen verlagen. Tot slot gaan wij over naar onze engineers. Deze werken alles tot in de puntjes uit zodat wij uiteindelijk over kunnen stappen naar de matrijsproductie.

Related Posts

Betaalbare schoonheid door een ooglidcorrectie

Autoaccessoires

Divers en uniek aanbod Broste servies