Kniebrace uitkiezen

Er zijn veel mensen die tijdens het sporten last krijgen van hun knieën. Zij gaan hierdoor minder bewegen of sporten altijd met pijn. Daarbij kan er ook vocht in de knie komen waardoor de knie helemaal dik wordt. Dit is allemaal niet prettig want u wilt pijnvrij kunnen sporten. Veel mensen verlengen daardoor hun contract niet bij de sportschool, of betalen geen contributie meer bij de plaatselijke sportvereniging. Andere mensen ondernemen actie en overwegen om naar de dokter of na de fysiotherapeut te gaan voor een behandeling. Vaak gaat het dan na zo’n behandeling weer een aantal weken goed, maar dan keert toch die zeurende pijn weer terug. Daarom zou u er voor kunnen kiezen om een kniebrace te nemen, waardoor uw knie ondersteuning krijgt tijdens het sporten.

Een kniebrace biedt veel voordelen

Zoals u hierboven hebt kunnen lezen is kniepijn tijdens het sporten heel vervelend en zorgt dit voor verschillende problemen. Daarom kan u er dus voor kiezen om een kniebrace uit te proberen. Een kniebrace zorgt voor ondersteuning voor uw knie, waardoor deze minder belast zal worden tijdens het sporten. Hierdoor zal u minder pijn voelen aan uw knie en zal deze ook minder snel vermoeid raken. Door deze ondersteuning zal de knie ook minder zwelling geven, waardoor er minder vocht in de knie terecht zal komen. Daarnaast helpt een kniebrace niet alleen wanneer u al reeds een blessure hebt aan uw knie, maar deze heeft ook een preventieve werking.

Advies bij uw keuze

Er zijn veel kniebraces in verschillende soorten en maten. Daarom is het goed dat u advies krijgt over de keuze van uw brace. U kunt bijvoorbeeld alleen al kiezen uit rigide braces, elastische braces en bandages. Een goed passende kniebrace is van groot belang om irritaties en drukplekken te voorkomen. Het is daarom goed dat u zorgvuldig te werk gaat en geen overhaaste beslissingen gaat nemen. U wilt toch geen brace die niet lekker zit, of die veel te los zit. Comfort is hierbij erg belangrijk, let hier dus goed op. Voor advies bij uw keuze kunt u vaak bij een fysiotherapeut of een huisarts terecht.

https://www.probrace.nl/braces/kniebrace/