Eizio
Image default
Health

Is je verzekeraar echt de goedkoopste?

Hoewel de algemene ziektekostenverzekeringspremie van voor elk wettelijk zorgverzekering gelijk is, verschillen de aanbieders in de hoogte van de aanvullende premie. De huidige aanbiedingen moeten nu al worden vergeleken met betrekking tot het bedrag van de bijdragen vóór een verandering van zorgverzekering.

Wie belang hecht aan bepaalde prestaties, zal ook hier grote verschillen tussen de zorgverzekeringen zien. Naast de wettelijke minimumzorg bieden sommige zorgverzekeraars vrijwillige uitkeringen aan. Ze verschillen niet alleen in de extra behandelingen die worden gedekt, maar ook in de mate waarin de kosten worden gedekt.

1. De besparingen berekenen

Vul eerst je leeftijd en je zorgwensen in. Selecteer vervolgens het adres in waar je woont. Optioneel kun je je aanmelden bij je huidige zorgverzekering. Zo zie je in één oogopslag welke aanbieders gunstiger voorwaarden bieden dan je huidige zorgverzekering en hoe hoog het premievoordeel is. Als je je huidige zorgverzekering niet opgeeft, wordt het premievoordeel afgemeten aan het landelijk gemiddelde.

2. Selecteren van belangrijke voordelen

In de tweede stap kun je met je nieuwe zorgverzekeraar de diensten selecteren die voor jou van belang zijn. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je zorgverzekeraar ambulante natuurgeneeskundige behandeling of professionele tandreiniging moet vergoeden. Zorgverzekeraars die niet de gewenste diensten aanbieden, worden uit de vergelijkingsresultaten gefilterd.

3. Een nieuwe ziektekostenverzekeraar kiezen

De vergelijking toont nu alle zorgverzekeraars die aan je eisen voldoen. Het zorgverzekering met het hoogste premievoordeel is het eerste. Misschien is ZorgDirect voor jou een goede optie?

Vereisten voor de overschakeling op een nieuwe zorgverzekering als ZorgDirect

Een wijziging van de zorgverzekering is zonder grote problemen mogelijk. De verzekerden hebben het recht om vrij hun zorgverzekeraar te kiezen. Voorwaarde voor een verandering van zorgverzekering. Je moet je oude zorgverzekering opzeggen.

Om je zorgverzekering in drie stappen te wijzigen in drie stappen naar ZorgDirect

Stap 1: Schriftelijke opzegging van de overeenkomst

Een brief waarin je je zorgverzekeraar meedeelt dat je wilt veranderen, is voldoende voor opzegging. Het is belangrijk dat je je verzekeringsnummer opgeeft.

Stap 2: Bevestiging van de annulering

De oude verzekeraar moet je binnen twee weken een annuleringsbevestiging sturen.

Stap 3: Aanvraag versturen naar ZorgDirect

Stuur de annuleringsbevestiging samen met je lidmaatschapsaanvraag naar het nieuwe fonds waar je naartoe wilt overstappen.

Je kunt overstappen naar elke verzekeraar die geopend is je regio. Zo heb je de keuze tussen een groot aantal algemene lokale ziekenfondsen.

Speciaal beëindigingsrecht

Het is goed om te weten dat er een bijzonder recht op opzegging bestaat als je zorgverzekeraar een extra bijdrage aankondigt of verhoogt. De opzegtermijn van twee maanden blijft van toepassing. Je hoeft echter niet langer minimaal 18 maanden verzekerd te zijn in je huidige zorgverzekering.

 

Related Posts

De dozen op maat van de Dozenhal

De specialisaties van TIM fysio in Den Haag

Underfloor Heating Glasgow