Eizio
Image default
Health

Mannensieraden de ketting

Het is je wellicht wel opgevallen dat de keuze aan mannensieraden de laatste jaren enorm is toegenomen. Mannen mogen weer sieraden dragen, en met online shopping hoef je ook niet naar de winkel. Gewoon winkelen vanuit de luie stoel, click & buy, zo zien mannen dat graag! Het oudste sieraad is de mannen ketting, die droegen we al lang voor er horloges en ringen bestonden.

 

Mannen kettingen door de jaren heen

Ruim 40.000 jaar geleden droegen mannen al kettingen. Elke ketting vertelt een verhaal, het heeft een betekenis. Naarmate er meer materialen beschikbaar kwamen werden de kettingen ook steeds meer divers. Elke cultuur heeft zijn eigen herkenbare stijl mannensieraden. Natuurlijke materialen zoals wol en katoen werd gesponnen tot draad. Deze eenvoudige ketting werd gedecoreerd met een hanger van bijvoorbeeld zilver of goud. De bekende “Dogtags” waren bekend uit de oorlog in Vietnam.

 

Materiaal voor mannen kettingen

Momenteel is er een gevarieerde keuze in kettingen voor mannen. Dit zijn enkele populaire materialen:

 

  • Staal: Mooi en glanzend RVS staal past eigenlijk overal bij. Deze mannen kettingen hebben grote of kleine schakels met een haakje om ze vast te maken.
  • Zilver: Hierbij kun je kiezen uit verzilverd of 926 Sterling zilver. Bij verzilverd wordt er een dun laagje zilver aangebracht op de ketting, bij 925 Sterling zilver betreft het een hoogwaardige kwaliteit zilver.
  • Goud: Deze mannen kettingen zijn eigenlijk altijd verguld in de normale winkels. Dan wordt er een laagje goud van pakweg 18K aangebracht op een metalen ketting. Bij een 18 karaat gouden ketting is de goudlaag een stuk harder dan bij puur 24 karaat goud. Daarmee kun je meer complexe vormen maken, het slijt ook minder.

 

Ketting met ornament

Mannensieraden vertellen vaak een verhaal, dat zie je ook terug bij moderne mannen kettingen. Vaak heeft een ketting een hanger met een figuur of een symbool. Bijvoorbeeld een kunsttand, of een tekst. Ook zie je steeds vaker grappige hangers met dieren, er is zelfs een ketting die lijkt op een pinda dop met twee kleine parels. Mannen houden wel van wat humor bij hun sieraden, het hoeft allemaal niet zo serieus te zijn.

 

Mannensieraden als cadeau

Steeds vaker worden mannensieraden als cadeau gegeven. Dat wordt vaak meer gewaardeerd dan een bloemetje, en het is een persoonlijk geschenk waar de ontvanger dankbaar voor zal zijn. Kijk eens in de collectie mannen kettingen en zoek een sieraad die past bij de man in jouw leven. Het hoeft niet altijd je partner te zijn, het kan ook een familielid zijn of een goede vriend. Bij een mannen ketting is de maat minder belangrijk, die past meestal wel in tegenstelling tot een mannen ring waarbij je eerst de juiste maat moet achterhalen.

 

Mannensieraden hoeven helemaal niet duur te zijn, je koopt al een mannen ketting voor minder dan tien euro, zelfs een verguld model kun je voor enkele tientjes bestellen als je via de online winkel koopt. Als je toch gaat shoppen voor een leuk cadeau kun je ook meteen even kijken voor jezelf, er is keuze genoeg voor mannen én vrouwen!

http://www.ikbensieraden.nl/mannen-sieraden-kopen/

Related Posts

Rustiger je werkdag doorkomen? Lees dan deze tips!

Workout thuis

Last van pijnklachten? Probeer eens een brace of bandage