LED schijnwerper in de bouw

Op de bouwplaats wordt hard gewerkt. Om deadlines te halen wordt er vaak tot laat in avond gewerkt. Dit werk kan natuurlijk niet gebeuren als er niet genoeg verlichting is. Om die reden worden er vaak draagbare schijnwerpers gebruikt die aangesloten worden op een generator. Deze schijnwerpers zorgen voor genoeg licht om de hele bouwplaats werkbaar te maken, zelfs in de donkere uurtjes. Toch komen deze schijnwerpers vaak met wat problemen:

–      Ze worden nogal warm

–      Ze moeten vaak vervangen worden

Een LED schijnwerper kan hier de oplossing bieden. LED verlichting heeft namelijk geen last van al deze nadelen die je vindt bij bijvoorbeeld halogeenverlichting of andere vormen van verlichting. LED lampen zijn dan ook ideaal voor situaties zoals een bouwplaats.

 

LED verlichting wordt niet warm

 

Als je iets moet weten over een LED schijnwerper dan is het wel dat het zeer efficiënt is met zijn stroomgebruik. Bijna 100% van de stroom die erin gaat wordt omgezet in licht. Dit zorgt niet alleen voor een laag energieverbruik, ook heb je geen last van warmte ontwikkeling. Als voorbeeld nemen we halogeenverlichting. Dit soort lampen produceren hitte, deze hitte is afkomstig van een deel van de elektriciteit die door de lamp gaat maar niet omgezet kan worden in licht.

Een LED schijnwerper heeft dit niet. Hierdoor kan je een LED schijnwerper zelf na een lange avond klussen gewoon vastpakken en opruimen, zonder je zorgen te hoeven maken om verbrande handen.

 

LED lampen hoef je bijna niet te vervangen

 

Een gemiddelde halogeenlamp heeft 2000 branduren. Dit betekent dat je een halogeenlamp onder goede omstandigheden ongeveer 2000 uur kan laten branden voordat hij op is. Een LED schijnwerper gaat toch wel wat langer mee, ongeveer 35.000 branduren! Dit betekent dat als je letterlijk elke dag van het jaar ‘s nachts 8 uur lang werkt, de lamp alsnog 12 jaar mee zal gaan. Het is dan ook niet gek dat veel bouwbedrijven investeren in LED lampen. LED verlichting gaat bijna een leven lang mee onder normaal gebruik.

In eerste instantie kan een LED schijnwerper wat duurder lijken dan andere opties. Het is echter belangrijk dat je de kosten in de toekomst ook meerekent. Niet alleen moet een halogeenlamp vaker vervangen worden, ook moet je de kosten voor elektriciteit meenemen. Je zal dan ook al snel zien LED verlichting de slimste optie is.

https://www.leds-depot.be/led-armaturen/led-schijnwerpers-ip65.html