Elektrische sigaret dampen

Het dampen van een elektrische sigaret is de afgelopen jaren flink toegenomen in populariteit. Al drie jaar op elkaar volgend stappen steeds meer rokers over op het dampen van een elektrische sigaret. Uiteraard heeft dat een reden; men wil profiteren van de voordelen die het dampen van een elektrische sigaret met zich mee brengt.

Elektrisch roken

Een elektrische sigaret is een relatief eenvoudig elektrisch apparaatje zoals de naam al deed vermoeden. Dat apparaatje verdampt een nicotine oplossing doormiddel van een verwarmingselementje. Een elektrische sigaret bestaat uit een tankje en een batterij, in de tank doet de damper de nicotine oplossing die hij of zij wil dampen. Als de batterij geactiveerd wordt krijgt het verwarmingselement energie die ervoor zorgt dat de nicotine oplossing verdampt wordt. Dan kan de damper deze damp inhaleren met als doel nicotine in zijn lichaam te krijgen om zijn nicotine verslaving te bevredigen.

E-liquid

Een dergelijke nicotine oplossing wordt in de damp wereld ook wel e-liquid genoemd. E-liquid staat erom bekend dat het in vele smaken verkrijgbaar is, het meeste worden gedampt de tabak en de fruitsmaken.

Alle verkrijgbare smaken zijn weer verkrijgbaar in vier verschillende nicotine gehaltes; 0, 6, 12 en 18mg nicotine per milliliter e-liquid, enkele merken hebben voor de echte zware rokers ook 24mg nicotine per milliliter e-liquid.

Het is belangrijk dat iemand die begint met dampen het juiste nicotine gehaltes verkiest.

Als men een e-liquid dampt die teveel nicotine bevat zal dit een vervelend gevoel in de keel opwekken. In het ergste geval kan de damper hier zelfs duizelig of misselijk van worden. Is een van deze symptomen het geval, ga dan een stap terug in nicotine gehalte.

Wordt een e-liquid gedampt die te weinig nicotine bevat dan blijft de damper maar door en door dampen. Dat komt door het feit dat zijn nicotine verslaving niet bevredigd wordt. Als niet opgelet wordt kan in zo een geval nog meer gedampt worden dan voorheen sigaretten gerookt werden. Wordt je nicotine verslaving niet bevredigd? Ga dan een stap hoger in nicotine gehalte.

De media

Afgelopen jaren is de elektrische sigaret meerdere malen zwart gemaakt in de media. Met als gevolg dat de consumenten die het goede voornemen hadden over te stappen naar de elektrische variant van roken dat in eerste instantie niet meer durfde.

Na enig onderzoek van welke bron deze informatie kwam bleek die te komen van een tabak fabrikant, toen was al deze media aandacht natuurlijk niet meer geloofwaardig. Ruim een half jaar later kwam een onafhankelijk onderzoek naar buiten dat aan toonde dat de elektrische sigaret minder schadelijk is dan het roken van een tabak sigaret.