Eizio
Image default
Health

Chlamydia in Nederland

Chlamydia in Nederland

De overdraagbare aandoening genaamd Chlamydia komt in heel Europa, en dus ook in Nederland behoorlijk veel voor. In ons eigen land wordt de aandoening meer dan zestig duizend (60.000!) keer per jaar gecontroleerd en vastgesteld. En daarbij houden we dan nog niet eens rekening met het feit dat de meeste mensen in gevallen van infectie zich niet hebben laten testen dus dat kun je er nog eens bij optellen. Een chlamydia test is noodzakelijk. Het is namelijk zo dat Chlamydia in bijna alle gevallen geen enkele fysieke klachten met zich meebrengt en dat is een lastige en vervelende eigenschap van deze SOA. Het is daarom voor de volksgezondheid erg belangrijk dat men zich goed gaat realiseren wat de eventuele risico’s zijn van het oplopen van zo’n SOA als de aandoening Chlamydia. Want rond blijven lopen met deze aandoening kan veel gevolgen hebben. SOA test thuis afnemen kan je snel inzicht opleveren. En als je het niet door hebt dan kan het een lange tijd duren voordat het pas eens wordt vastgesteld. We zullen wat nader ingaan op de meest voorkomende problemen en situaties die we in de praktijk zien en meemaken.

Onbehandelde Chlamydia

Een onbehandelde vorm van Chlamydia kan allerlei consequenties met zich meebrengen. Een grote en gevaarlijke variant is het ontsteken van de eileiders bij de vrouwen en de zaakleiders bij de mannen. Deze organen raken dan geïnfecteerd met de Chlamydia bacterie. Bij mannen is het onvruchtbaar worden als gevolg van Chlamydia relatief weinig voorkomend maar bij vrouwen is hier in veel meer gevallen sprake van! Kun je je voorstellen dat je als vrouw geen kinderen meer kunt baren op den duur omdat je te lang met Chlamydia hebt rondgelopen zonder dat je dat door hebt gehad al die tijd? En afschuwelijk horror scenario voor elke vrouw met een kinderwens. In Nederland is het zelfs zo dat er zo’n duizend keer per jaar een vrouw onvruchtbaar wordt als gevolg van een langdurige Chlamydia infectie. De schattingen zijn ernaar dat Chlamydia bij vrouwen ongeveer 1 op de 35 keer resulteert in de onvruchtbaarheid. Een vreselijk en onnodig probleem omdat het behandelen van Chlamydia nu juist zo eenvoudig kan zijn. We zullen toelichten hoe deze behandeling er ongeveer uit ziet.

Chlamydia behandeling

De behandeling van Chlamydia gaat altijd via een dokter. Deze zal in dit geval een antibiotica recept v voorschrijven. In de meeste gevallen zal het gaan om Doxycycline, of wel Azitromycine. De infectie waar de Chlamydia zit zal invloed hebben op het soort antibiotica. Denk bijvoorbeeld aan genitaal of elders in het lichaam. Deze kuur slik je en na een kuur van 5 tot 7 dagen zal de Chlamydia bacterie uitgeroeid zijn in je lichaam en ben je weer SOA vrij!

https://soazelftester.nl/

Related Posts

Auto verkopen gratis?

Deze geweldige tandartsstoel wil ik nooit meer vervangen!

Autoaccessoires